Rijst­vel­loem­pia's met ri­vier­kreef­tjes

Populair in Vietnam: loempia’s van rijstvellen. Keep rolling!

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Populair in Vietnam: loempia’s van rijstvellen. Keep rolling! 4 personen
2 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoen uit en doe het sap in een kom. Voeg de suiker, 3 el vissaus en het water toe. Roer totdat de suiker is opgelost. Snijd het bosuitje fijn en voeg toe aan de dipsaus.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.
  3. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Halveer de reepjes. Rasp de rettich fijn in de keukenmachine. Meng met de rest van de vissaus.
  4. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Scheur een muntblaadje in stukjes en leg in het midden van het rijstvel met een paar blaadjes koriander.
  5. Leg er wat rivierkreeftjes, mihoen, rettich, komkommer en taugé op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  6. Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.

variatietip:

Deze rijstvelloempia's zijn ook lekker met garnalen of stukjes verse rauwe zalm in plaats van rivierkreeftjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 1.580 mg
  • vezels 2 g
Tags

Rijstvelloempia's met rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­vel­loem­pia's met ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en doe het sap in een kom.

2
2
  • 2 el suiker
  • 3 el vissaus
  • 100 ml kraanwater
  • 1 bosuitje

Voeg de suiker, vissaus en het water toe. Roer totdat de suiker is opgelost. Snijd het bosuitje fijn en voeg toe aan de dipsaus.

3
3
  • 80 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.

4
4
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Halveer de reepjes.

5
5
  • 200 rettich
  • 2 el vissaus

Rasp de rettich fijn in de keukenmachine. Meng met de vissaus.

6
6
  • 12 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad.

7
7
  • 15 g munt
  • 5 g koriander

Scheur een muntblaadje in stukjes en leg in het midden van het rijstvel met een paar blaadjes koriander.

8
8
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 100 g taugé

Leg er wat rivierkreeftjes, mihoen, rettich, komkommer en taugé op.

9
9

Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

10
10

Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.

variatietip:

Deze rijstvelloempia's zijn ook lekker met garnalen of stukjes verse rauwe zalm in plaats van rivierkreeftjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.