Freek­ehsa­la­de met gra­naat­ap­pel en za’atar

Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de freekeh gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min. Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de freekeh.
  3. Rasp de gele schil van de citroen boven de freekehsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe.
  4. Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege. Leg de gegrilde kaas op de freekeh en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes.
  5. Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 9 g
Tags

Freekehsalade met granaatappel en za’atar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Freek­ehsa­la­de met gra­naat­ap­pel en za’atar

1
1
  • 200 g freekeh

Kook de freekeh gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 ui

Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl za'atar
  • ½ tl zout

Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de freekeh.

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen boven de freekehsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 225 g halloumi

Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.

7
7
  • 120 g granaatappelpitjes

Leg de gegrilde kaas op de freekeh en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes.

8
8
  • 15 g koriander

Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.