Freek­eh met aman­de­len en lams­worst­jes

Midden-Oosters graan met groenten, specerijen en knapperige amandelen.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Midden-Oosters graan met groenten, specerijen en knapperige amandelen. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. bruin. Voeg de courgette, ui, peper en eventueel zout toe en bak op middelhoog vuur 10 min. Giet de freekeh af en doe in een schaal. Meng de amandelpasta en vadouvan door de warme freekeh en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de paprika’s uitlekken, vang het vocht op. Snijd de paprika’s in stukjes. Meng de paprika, 2 el van het uitlekvocht van de paprika’s, de courgette en ui door de freekeh.
  4. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof. Meng de peterselie door de freekeh en bestrooi met de amandelen. Serveer met de lamsworstjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 11 g
Tags

Freekeh met amandelen en lamsworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Freek­eh met aman­de­len en lams­worst­jes

1
1
  • 200 g freekeh

Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 ui

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 4 lamsworstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. bruin. Voeg de courgette, ui, peper en eventueel zout toe en bak op middelhoog vuur 10 min.

4
4
  • 3 el amandelpasta
  • 2 tl vadouvan

Giet de freekeh af en doe in een schaal. Meng de amandelpasta en vadouvan door de warme freekeh en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat de paprika’s uitlekken, vang het vocht op. Snijd de paprika’s in stukjes.

6
6

Meng de paprika, 2 el van het uitlekvocht van de paprika’s, de courgette en ui door de freekeh.

7
7
  • 20 g platte peterselie
  • 50 g oven roasted amandelen

Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof.

8
8

Meng de peterselie door de freekeh en bestrooi met de amandelen. Serveer met de lamsworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.