Ha­ver­mout­pap met da­dels, pis­ta­che en si­naas­ap­pel

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Breng event. op smaak met suiker of honing.
  2. Rasp ondertussen de oranje schil van 1 sinaasappel.
  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
  4. Snijd de dadels in ringetjes.
  5. Garneer de havermoutpap met de sinaasappelpartjes, dadels, pistachenoten en het sinaasappelrasp.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutpap met dadels, pistache en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­pap met da­dels, pis­ta­che en si­naas­ap­pel

1
1
  • 1 liter halfvolle melk
  • 100 g havermout

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Breng event. op smaak met suiker of honing.

2
2
  • 1 handsinaasappel

Rasp ondertussen de oranje schil van 1 sinaasappel.

3
3
  • 1 handsinaasappel

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

4
4
  • 100 g dadels

Snijd de dadels in ringetjes.

5
5
  • 50 g pistachenoten

Garneer de havermoutpap met de sinaasappelpartjes, dadels, pistachenoten en het sinaasappelrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.