Crac­kers met lijn­zaad en pom­poen­pit­ten

Deze crackers vol zaden en pitten maak je helemaal zélf.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze crackers vol zaden en pitten maak je helemaal zélf. 8 personen
3 45

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe 45 gram van de pompoenpitten, 45 g sesamzaad, 45 g lijnzaad, 75 g hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.
  2. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad. Bak ca. 50 min. in de oven. Snijd de crackers na 25 min. in stukken, zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten. Neem uit de oven en laat de crackers afkoelen.

Tip:

Je kunt de crackers in elk gewenst formaat snijden. Doe dit halverwege de baktijd.

bewaartip:

De crackers zijn in een afgesloten plastic bakje een maand houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Crackers met lijnzaad en pompoenpitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crac­kers met lijn­zaad en pom­poen­pit­ten

1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
  • 45 g pompoenpitten
  • 45 g sesamzaad
  • 45 g lijnzaad
  • 75 g hennepzaad
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 tl zout
  • 60 ml raapzaadolie
  • 300 ml kraanwater

Doe de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad, hennepzaad, boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.

3

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit.

4
  • 45 g pompoenpitten
  • 30 g sesamzaad
  • 15 g lijnzaad
  • 15 g hennepzaad

Bestrooi met de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad.

5

Bak ca. 50 min. in de oven. Snijd de crackers na 25 min. in stukken, zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten.

Tip: Serveer bijvoorbeeld met de broccolispread. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

6

Neem uit de oven en laat de crackers afkoelen. Lekker!

bewaartip:

De crackers zijn in een afgesloten plastic bakje een maand houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.