Broc­co­lis­pread

Gemaakt met rauwe broccoli. De noten geven de spread een knapperig accent en door de olie is-ie toch smeuïg.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Gemaakt met rauwe broccoli. De noten geven de spread een knapperig accent en door de olie is-ie toch smeuïg. 8 personen
2 26

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en doe in de kom van de keukenmachine. Schil de steel, snijd in plakjes en doe ook in de kom. Voeg de dragon, paranoten, het chiazaad, de knoflook en olie toe en maal fijn.
  2. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Lekker op een speltbroodje of op een (glutenvrije) cracker.

variatietip:

Ook lekker met geraspte Hollandse geitenkaas erdoor. Daarmee is de spread niet meer lactosevrij.

bewaartip:

In een afgesloten pot in de koelkast is de spread 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Broccolispread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­lis­pread

1
1
  • 400 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en doe in de kom van de keukenmachine. Schil de steel, snijd in plakjes en doe ook in de kom.

2
2
  • 4 tl gedroogde dragon
  • 80 g ongebrande paranoten
  • 2 el chiazaad
  • ½ teen knoflook
  • 120 ml lijnzaadolie

Voeg de dragon, paranoten, het chiazaad, de knoflook en olie toe en maal fijn.

3
3

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Lekker op een speltbroodje of op een (glutenvrije) cracker. Bon appétit!

Tip: Besmeer een boekweitpannenkoekje met de broccolispread, rol op en snijd in stukjes. Heerlijk als borrelhapje.

variatietip:

Ook lekker met geraspte Hollandse geitenkaas erdoor. Daarmee is de spread niet meer lactosevrij.

bewaartip:

In een afgesloten pot in de koelkast is de spread 3 dagen houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.