Glu­ten­vrije taart met spi­na­zie, za­den en avo­ca­do

De bodem van deze taart maak je van amandelen, hazelnoten, maizena en kokosolie.

  • lunch
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch De bodem van deze taart maak je van amandelen, hazelnoten, maizena en kokosolie. 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • staafmixer
  • springvorm (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep in een ruime kom. Voeg de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer. Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.
  3. Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

serveertip:

De quiche is zowel warm, lauw als koud lekker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 69 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije taart met spinazie, zaden en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije taart met spi­na­zie, za­den en avo­ca­do

1
  • 100 g ongebrande amandelen
  • 100 g ongebrande hazelnoten

Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep in een ruime kom.

2
  • 4 el maizena
  • 6 el kokosolie
  • 6 el ijskoud water

Voeg de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

4
  • 150 g spinazie
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom.

5
  • 2 eieren
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer.

6

Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.

7

Schep het notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem.

8
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el hennepzaad

Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad.

9

Bak de taart onder in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. De quiche is zowel warm, lauw als koud lekker. Bon appétit!

Tip: Lekker met een groene salade.

serveertip:

De quiche is zowel warm, lauw als koud lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.