Quinoa­sa­la­de met biet­jes en pom­poen­pit­ten

Aardse bietjes, frisse appel en nootachtige quinoa: kleurrijke en smakelijke combi.

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Aardse bietjes, frisse appel en nootachtige quinoa: kleurrijke en smakelijke combi. 4 personen
2 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa 8 min. in water met zout. Zet het vuur uit en laat nog 12 min. staan. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel met een rasp of in de keukenmachine en doe bij de quinoa.
  2. Schil de bieten, rasp ze en voeg ook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng het rasp, 1 el sap, de mierikswortel en olie door de quinoa. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Schep de veldsla, fruit en zadenmix en munt door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met bietjes en pompoenpitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met biet­jes en pom­poen­pit­ten

1
  • 275 g quinoa

Kook de quinoa 8 min. in water met zout. Zet het vuur uit en laat nog 12 min. staan. Giet af en doe in een schaal.

2
  • 1 friszoete appel

Rasp de appel met een rasp of in de keukenmachine en doe bij de quinoa.

3
  • 400 g rauwe bieten
  • 1 citroen

Schil de bieten, rasp ze en voeg ook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft van de vrucht uit.

4
  • 2 tl mierikswortel
  • 3 el raapzaadolie
  • 15 g munt

Meng het rasp, 1 el sap, de mierikswortel en olie door de quinoa. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

5
  • 75 g veldsla
  • 100 g fruit & zadenmix met pompoenpitten

Schep de veldsla, fruit & zadenmix en munt door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.