Ome­let met hüt­ten­kä­se en ba­si­li­cum

Lunch zonder brood en zelfs helemaal glutenvrij.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Lunch zonder brood en zelfs helemaal glutenvrij. 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los met het water en breng op smaak met peper en eventueel zout. Smelt steeds een klontje boter in een koekenpan en bak 4 dunne omeletten. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  2. Snijd het basilicum fijn en meng door de hüttenkäse. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de hüttenkäse en tomaat over de omeletten en rol ze op. Snijd schuin door en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Omelet met hüttenkäse en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met hüt­ten­kä­se en ba­si­li­cum

1
  • 6 eieren
  • 4 el kraanwater
  • 25 g boter

Klop de eieren los met het water en breng op smaak met peper en eventueel zout. Smelt steeds een klontje boter in een koekenpan en bak 4 dunne omeletten.

Tip: Houd de omeletten warm onder aluminiumfolie.

2
  • 15 g basilicum
  • 200 g hüttenkäse

Snijd het basilicum fijn en meng door de hüttenkäse. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

3
  • 12 romaatjes

Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de hüttenkäse en tomaat over de omeletten en rol ze op. Snijd schuin door en serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.