As­per­ge-zalm­pak­ket­je

Het witte goud met zachte zalm, een perfecte combinatie. Nu uit de oven!

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het witte goud met zachte zalm, een perfecte combinatie. Nu uit de oven! 4 personen
2 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min.
  2. Snijd de zalm in het gewenste aantal stukken. Giet de asperges af en verdeel met de zalm over vellen bakpapier.Vouw het papier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat. Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.
  3. Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep er wat saus op en bestrooi met het basilicum. Serveer met het stokbrood en de rest van de saus.
video

En pa­pil­lot­te

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 733 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Asperge-zalmpakketje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge-zalm­pak­ket­je

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3

Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

4
4
  • 300 g zalmfilet

Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.

5
5

Giet de asperges af en verdeel met de zalm over 4 vellen bakpapier.

6
6
  • 200 ml droge witte wijn

Vouw het papier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat.

En papillotte

Instructievideo

00:42 min.

7
7

Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.

8
8
  • 1 zakje saus voor asperges
  • 250 ml kraanwater
  • 50 g boter

Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 8 g basilicum

Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.

10
10
  • 1 stokbrood

Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep er wat saus op en bestrooi met het basilicum. Serveer met het stokbrood en de rest van de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.