Aard­bei­enkwark­ca­ke

Het moeilijkste aan deze cake? Wachten tot hij is afgekoeld.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Het moeilijkste aan deze cake? Wachten tot hij is afgekoeld. 24 stuks
3 230

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Meng het citroenrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor. Verdeel het beslag over de ovenschaal.
  2. Snijd de helft van de aardbeien in kwarten en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Steek er na 40 min. een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur afkoelen.
  3. Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur. Bestrijk de cake ermee. Snijd de aardbeien in partjes en verdeel over de cake. Bestrooi met poedersuiker.

dieettip:

Dagje bewust eten? Gebruik dan halfvolle kwark en melk en light roomkaas.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeienkwarkcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­enkwark­ca­ke

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
  • 150 g boter
  • 250 g fijne kristalsuiker

Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.

5
  • 3 eieren

Voeg al mixend één voor één de eieren toe.

6
  • 300 g volle Franse kwark
  • 100 ml volle melk

Meng het citroenrasp, de kwark en melk door het botermengsel.

7
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder

Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor.

8

Verdeel het beslag over de ovenschaal.

9
  • 250 g aardbeien

Snijd de aardbeien in kwarten en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

10

Bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Steek er na 40 min. een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

11

Laat op een rooster in 2 uur afkoelen.

12
  • 185 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker

Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur.

13

Bestrijk de cake ermee.

14
  • 250 g aardbeien

Snijd de aardbeien in partjes en verdeel over de cake.

15

Bestrooi met poedersuiker.

16

Bon appétit!

dieettip:

Dagje bewust eten? Gebruik dan halfvolle kwark en melk en light roomkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.