Quinoa­koek­jes met spi­na­zie­sa­la­de

Quinoa is door zijn hoge eiwitgehalte een prima vleesvervanger.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Quinoa is door zijn hoge eiwitgehalte een prima vleesvervanger. 4 personen
2 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet eventueel overtollig vocht af en laat afkoelen tot gebruik.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de bosuitjes in stukjes. Doe de bloemkool, bosui en blaadjes van de tijm in de keukenmachine en maal tot het kruim de grootte van rijstkorrels heeft. Voeg halverwege de kaas toe. Doe het bloemkoolmengsel in een kom en roer de eieren en bloem erdoor. Voeg daarna de quinoa toe en meng alles goed. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 4 hoopjes van 2 el beslag in de pan en bak in 7 min. gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en spinazie 5 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de spinazie met de quinoakoekjes.

combinatietip:

Lekker met yoghurtsaus. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoakoekjes met spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­koek­jes met spi­na­zie­sa­la­de

1
  • 250 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet eventueel overtollig vocht af en laat afkoelen tot gebruik.

2
  • 250 g bloemkool
  • 2 bosuitjes

Snijd de bloemkool in roosjes en de bosuitjes in stukjes.

3
  • 8 g tijm
  • 150 g witte kaas

Doe de bloemkool, bosui en blaadjes van de tijm in de keukenmachine en maal tot het kruim de grootte van rijstkorrels heeft. Voeg halverwege de kaas toe.

4
  • 4 eieren
  • 75 g volkorenbloem

Doe het bloemkoolmengsel in een kom en roer de eieren en bloem erdoor.

5

Voeg daarna de quinoa toe en meng alles goed. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Schep 4 hoopjes van 2 el beslag in de pan en bak in 7 min. gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.

7
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 400 g wilde spinazie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en spinazie 5 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Tip: Voeg de spinazie in delen toe.

8

Serveer de spinazie met de quinoakoekjes. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met yoghurtsaus. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.