Zalm­pak­ket­je uit de oven

De zalm en groenten garen in eigen vocht: geen vet nodig en de vitaminen blijven behouden.

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De zalm en groenten garen in eigen vocht: geen vet nodig en de vitaminen blijven behouden. 4 personen
2 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken.
  2. Verwijder de steelaanzet van de haricorts verts en blancheer de bonen 3 min. in kokend water. Spoel koud en verdeel over de stukken bakpapier. Verdeel de prei en aardappelpartjes erover en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Leg hierop de zalmfilets en bestrooi met de picadillo. Voeg eventueel zout toe. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Snijd de limoen in parten en serveer bij de pakketjes.
video

En pa­pil­lot­te

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zalmpakketje uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­je uit de oven

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 preien

Halveer de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken.

3
  • 350 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricorts verts en blancheer de bonen 3 min. in kokend water. Spoel koud en verdeel over de stukken bakpapier.

4
  • 400 g aardappelpartjes met schil

Verdeel de prei en aardappelpartjes erover en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
  • 4 verse zalmfilets
  • 4 tl picadillo

Leg hierop de zalmfilets en bestrooi met de picadillo. Voeg eventueel zout toe. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

6
  • 1 limoen

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Snijd de limoen in parten en serveer bij de pakketjes. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.