Sa­la­de van zee­kraal, kriel­tjes en gar­na­len

Proef de zilte smaak van zeekraal in deze milde aardappelsalade met dilledressing.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Proef de zilte smaak van zeekraal in deze milde aardappelsalade met dilledressing. 4 personen
4 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.
  2. Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 490 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Salade van zeekraal, krieltjes en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van zee­kraal, kriel­tjes en gar­na­len

1
  • 500 g krieltjes

Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar.

2
  • 100 g groene aspergetips
  • 100 g zeekraal

Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water.

3
  • 1 citroen
  • 15 g dille

Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.

4
  • 1 tl dijonmosterd
  • 3 el olijfolie

Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

5

Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij.

6
  • 100 g Hollandse garnalen

Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten. Bon appétit!

Tip: Lekker met hüttenkäse met wat geraspte citroenschil.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.