Groe­ne len­te­sa­la­de met avo­ca­dodres­sing

Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van.

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van. 4 personen
3 120

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
  2. Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min. Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.
  3. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer het vruchtvlees met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, de peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing. Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade. Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij.

combinatietip:

Lekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Groene lentesalade met avocadodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne len­te­sa­la­de met avo­ca­dodres­sing

1
  • 1 courgette

Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik.

2
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.

3
  • 350 g groene asperges
  • 250 g tuinerwten

Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min.

4

Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.

5
  • 1 avocado

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

6
  • ½ limoen
  • 1 tl tabasco
  • 50 ml milde halfvolle yoghurt
  • 10 g platte peterselie
  • 50 ml kraanwater

Pureer het vruchtvlees van de avocado met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing.

7
  • 125 g buffelmozzarella

Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade.

8
  • 10 g platte peterselie

Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij. Bon appétit!

Tip: Lekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.

combinatietip:

Lekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.