Va­nil­le-ijs met ge­droog­de aard­bei­en

Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten. Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.
  2. Hak de noten fijn. Schep per kommetje een bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.

variatietip:

Laat je niet afschrikken door de wachttijd: de oven doet het werk! Het drogen maakt de smaak van de aardbeien nog intenser. Ze zijn ook lekker bij een muesli-, yoghurt- of havermoutontbijt. Of eet ze als gezonde snack. Droog dan meteen 500 g of 1 kg aardbeien. Koel en droog kun je ze wekenlang bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Vanille-ijs met gedroogde aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­nil­le-ijs met ge­droog­de aard­bei­en

1
1

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 250 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten.

3
3

Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 4 el gezouten notenmix met pistaches
  • 500 ml vanilleroomijs
  • 4 el vloeibare honing

Hak de noten fijn. Schep in elk kommetje 1 bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.

variatietip:

Laat je niet afschrikken door de wachttijd: de oven doet het werk! Het drogen maakt de smaak van de aardbeien nog intenser. Ze zijn ook lekker bij een muesli-, yoghurt- of havermoutontbijt. Of eet ze als gezonde snack. Droog dan meteen 500 g of 1 kg aardbeien. Koel en droog kun je ze wekenlang bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.