Aard­ap­pel­sa­la­de met dop­erw­ten

Met een zachte, frisse dressing van yoghurt met citroen, knoflook, kappertjes en munt.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Met een zachte, frisse dressing van yoghurt met citroen, knoflook, kappertjes en munt. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 9 min. de doperwten toe.
  2. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit. Snijd de knoflook en kappertjes fijn en voeg met het rasp, sap, de mosterd en de helft van de munt toe aan de yoghurt.
  3. Giet de aardappelen en doperwten af, doe ze terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan nog 5 min. stomen. Laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de bietjes in parten en schep voorzichtig om met de aardappelen, doperwten, yoghurtdressing en de helft van de sla. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de rest van de sla over een platte schaal. Schep de aardappelsalade erop. Verdeel de rest van de munt erover.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met dop­erw­ten

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 200 g verse doperwten

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 9 min. de doperwten toe.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 15 g verse munt
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 el yoghurt Griekse stijl

Snijd de knoflook en kappertjes fijn en voeg met het rasp, sap, de mosterd en de helft van de munt toe aan de yoghurt.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Giet de aardappelen en doperwten af, doe ze terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan nog 5 min. stomen. Laat 10 min. afkoelen.

5
5
  • 250 g gekookte bieten
  • 80 g slamelange landkers

Snijd ondertussen de bietjes in parten en schep voorzichtig om met de aardappelen, doperwten, yoghurtdressing en de helft van de sla.

6
6

Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de rest van de sla over een platte schaal. Schep de aardappelsalade erop. Verdeel de rest van de munt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.