Oveno­me­let met prei en spi­na­zie

Perfect voor een dagje slank.

  • lunch
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Perfect voor een dagje slank. 4 personen
2 52

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.
  2. Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer de omelet (lauw)warm of koud.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ovenomelet met prei en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oveno­me­let met prei en spi­na­zie

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 500 g prei
  • 1 el olijfolie
  • 200 g wilde spinazie

Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.

3
  • 6 eieren
  • 250 ml kookroom light
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gedroogde tijm

Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout.

4
  • 30 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

5

Serveer de omelet (lauw)warm of koud. Bon appétit!

Tip: Je kunt de omelet ‘s ochtends bereiden en afgedekt bewaren in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.