Kom­kom­mer­sa­la­de met ui

Komkommer op z'n oosters: met gember, sesamolie en knoflook.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Komkommer op z'n oosters: met gember, sesamolie en knoflook. 4 personen
2 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje. Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.
  2. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn. Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.
  3. Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp. Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.
  4. Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn. Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de komkommersalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersalade met ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sa­la­de met ui

1
1
  • 3 el natuurazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamolie

Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje.

2
2
  • 1 rode ui

Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 1 teen knoflook

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4

Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

5
5
  • 1½ komkommer

Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp.

6
6

Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn.

8
8

Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de komkommersalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.