Oran­je-fram­bo­zen­cup­ca­kes

Waar komt dat oranje vandaan? Van sinaasappellimonadesiroop. Oranje boven!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Waar komt dat oranje vandaan? Van sinaasappellimonadesiroop. Oranje boven! 12 stuks
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes
  • dik papier (gekleurd)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden. Doe in elke holte van de muffinvorm een papieren cupcakevormpje. Mix met de mixer de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker net zo lang tot het bijna wit is. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix dan nog zeker 5 min. door.
  2. Zeef het bakmeel in een bolzeef boven de kom met beslag. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Giet de melk erbij en spatel erdoor. Schep de frambozen door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet de vorm, met ovenwanten, in het midden van de oven en bak de cupcakes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Haal ze voorzichtig uit de muffinvorm, zet ze op het rooster en laat ze helemaal afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur.
  3. Knip ondertussen 12 kroontjes van dik oranje en blauw papier. Doe de poedersuiker in een kom en giet de limonadesiroop erbij. Roer goed met een garde tot je lichtoranje glazuur hebt. Het moet net zo dik zijn als yoghurt. Verdeel het over de cupcakes. Laat het glazuur 5 min. drogen en versier met de kroontjes, kaarsjes en/of met een rood-wit-blauw vlaggetje.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Oranje-frambozencupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oran­je-fram­bo­zen­cup­ca­kes

1

Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden.

2

Doe in elke holte van de muffinvorm een papieren cupcakevormpje.

3
  • 125 g boter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Mix met de mixer de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker net zo lang tot het bijna wit is.

4
  • 2 eieren

Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix dan nog zeker 5 min. door.

Tip: Doe het tweede ei er pas bij als je het eerste niet meer ziet.

5
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el volle melk

Zeef het bakmeel in een bolzeef boven de kom met beslag. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Giet de melk erbij en spatel erdoor.

6
  • 225 g frambozen

Schep de frambozen door het beslag.

7

Verdeel het beslag over de vormpjes.

8

Zet de vorm, met ovenwanten, in het midden van de oven en bak de cupcakes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster.

9

Haal ze voorzichtig uit de muffinvorm, zet ze op het rooster en laat ze helemaal afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur.

10

Knip ondertussen 12 kroontjes van dik papier (bijvoorbeeld oranje en blauw).

11
  • 125 g poedersuiker
  • 3 el limonadesiroop sinaasappel

Doe de poedersuiker in een kom en giet de siroop erbij. Roer goed met een garde tot je lichtoranje glazuur hebt. Het moet net zo dik zijn als yoghurt.

Tip: Als het te dik is, voeg dan nog 1 eetlepel heet water toe en als het te dun is nog wat extra poedersuiker.

12

Verdeel het over de cupcakes. Laat het glazuur 5 min. drogen en versier met de kroontjes, kaarsjes en/of met een rood-wit-blauw vlaggetje. Klaar!

Tip: Gebruik de rest van de limonadesiroop om limonade van te maken. Dat kun je ook verkopen!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.