De­lia Smith's vers­fruit­taart met si­naas­ap­pel en pas­sie­vrucht

Sinaasappel en passievrucht geven deze taart zijn friszoete, exotische smaak.

  • gebak
  • 10 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Sinaasappel en passievrucht geven deze taart zijn friszoete, exotische smaak. 10 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakvormen (Ø 18 cm x 4 cm hoog)
  • paletmes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bakvormen licht in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Zeef het bakmeel en de bakpoeder (hoog) boven een ruime beslagkom. Voeg dan de boter, eieren en 115 g suiker toe en meng alles met een mixer in ca. 1 min. tot een gladde, romige massa. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Spatel het sinaasappelrasp en het sinaasappelsap door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de bakvormen, strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en bak ze in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Haal uit de oven, laat ca. 30 sec. rusten. Maak de taarten met het paletmes rondom los van de rand en stort op een taartrooster. Verwijder het bakpapier. Leg het andere taartrooster er nu op, zonder te drukken, en keer beide taarten om zodat de bovenkanten boven liggen.
  4. Halveer voor de vulling de passievruchten, schraap al het vruchtvlees en de zaadjes eruit en doe in een kom. Meng in een grote kom de mascarpone, 1 el suiker, het vanille-extract en het sinaasappelsap. Roer 2/3 van het passievruchtmengsel er zo gelijkmatig mogelijk door. Bestrijk een van de taarten met het mengsel. Druk er met een theelepel kuiltjes in en schep daarin de rest van het passievruchtsap en -zaad. Leg de andere taart erop en druk licht aan, zodat de vulling een beetje langs de randen sijpelt.
  5. Bestuif de bovenkant vlak voor het opdienen met gezeefde poedersuiker.

Tip:

Bron: De Kunst van het bakken, Delia Smith

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Delia Smith's versfruittaart met sinaasappel en passievrucht

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

De­lia Smith's vers­fruit­taart met si­naas­ap­pel en pas­sie­vrucht

1
1

Verwarm de oven voor op 170 ˚C.

2
2

Vet de bakvormen licht in en bekleed de bodems met bakpapier.

3
3
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder

Zeef het bakmeel en de bakpoeder (hoog) boven een ruime beslagkom.

4
4
  • 115 g smeerbare roomboter
  • 2 eieren
  • 115 g lichtbruine basterdsuiker

Voeg dan de boter, eieren en suiker toe en meng alles met een mixer in ca. 1 min. tot een gladde, romige massa.

5
5
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Spatel het sinaasappelrasp en het sinaasappelsap door het beslag.

6
6

Verdeel het beslag over de bakvormen, strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en bak ze in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.

Tip: De taarten zijn gaar als ze in het midden terugveren wanneer je er met je pink zachtjes op drukt.

7
7

Haal uit de oven, laat ca. 30 sec. rusten. Maak de taarten met het paletmes rondom los van de rand en stort op een taartrooster. Verwijder het bakpapier.

8
8

Leg het andere taartrooster er nu op, zonder te drukken, en keer beide taarten om zodat de bovenkanten boven liggen.

Tip: Verwijder het bovenste rooster om te voorkomen dat de taarten aan het rooster plakken.

9
9
  • 2 passievruchten

Halveer voor de vulling de passievruchten, schraap al het vruchtvlees en de zaadjes eruit en doe in een kom.

10
10
  • 250 g mascarpone
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 3 el sinaasappelsap

Meng in een grote kom de mascarpone, suiker, het vanille-extract en 3 el sinaasappelsap.

11
11

Roer 2/3 van het passievruchtmengsel er zo gelijkmatig mogelijk door.

12
12

Bestrijk een van de taarten met het mengsel. Druk er met een theelepel kuiltjes in en schep daarin de rest van het passievruchtsap en -zaad.

13
13

Leg de andere taart erop en druk licht aan, zodat de vulling een beetje langs de randen sijpelt.

14
14
  • 1 poedersuiker

Bestuif de bovenkant vlak voor het opdienen met gezeefde poedersuiker. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.