De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

Smaken van lente en zomer gevangen in deze verse muffins. Kom maar op met de zon!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Smaken van lente en zomer gevangen in deze verse muffins. Kom maar op met de zon! 6 stuks
3 12

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm
  • taartrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de rabarber in blokjes van 1.5 cm.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout (hoog) boven een kom. Smelt de boter en laat licht afkoelen. Klop in een andere kom het amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp, het ei, de bruine basterdsuiker en de gesmolten boter. Doe het bloemmengsel terug in de zeef en zeef boven het eimengsel. Spatel het bloemmengsel in ca. 15 sec. door het botermengsel. Klop of roer niet – gewoon spatelen. Spatel de rabarber er snel door (niet roeren).
  3. Zet de papieren muffinvormpjes in de 6 holtes van de vorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi de demerara- of rietsuiker erover en bak ze ca. 30 min. in het midden van de oven, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Haal de muffins uit de oven en zet ze direct op een taartrooster om af te koelen.

Tip:

Bron: De Kunst van het bakken, Delia Smith

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 sinaasappel
  • 225 g rabarber

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de rabarber in blokjes van 1.5 cm.

3
  • 150 g patentbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout (hoog) boven een kom.

4
  • 50 g boter

Smelt de boter en laat licht afkoelen.

5
  • 1 el amandelmeel
  • 1 ei
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker

Klop in een andere kom het amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp, het ei, bruine basterdsuiker en de gesmolten boter.

6

Doe het bloemmengsel terug in de zeef en zeef boven het eimengsel.

7

Spatel het bloemmengsel in ca. 15 sec. door het botermengsel. Klop of roer niet – gewoon spatelen.

8

Spatel de rabarber er snel door (niet roeren).

9

Zet de papieren muffinvormpjes in de 6 holtes van de vorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

10
  • 1 el demerarasuiker of rietsuiker

Strooi de demerara- of rietsuiker erover en bak ze ca. 30 min. in het midden van de oven, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

11

Haal de muffins uit de oven en zet ze direct op een taartrooster om af te koelen. Bon appétit!

Tip: Bewaar ze in een luchtdichte trommel of taartdoos.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.