Ba­mi spe­ci­aal met ge­hakt

Op smaak gebracht met de bami kruidenmix en geserveerd met augurk.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Op smaak gebracht met de bami kruidenmix en geserveerd met augurk. 4 personen
2 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ui grof. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Was en snijd prei in ringen en kastanjechampignons in plakjes. Schep de prei en champignons door het gehakt en bak nog 3 min.
  2. Voeg de mix voor bami en water toe. Bak al omscheppend nog 1 min. Schep de mie door het gehaktmengsel en bak al omscheppend nog 1 min. Verdeel de bami over borden en serveer met de uitgelekte augurken of snijd de augurken in kleine blokjes en schep door de bami.

serveertip:

Extra fris: kleine blokjes augurk door de bami.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bami speciaal met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi spe­ci­aal met ge­hakt

1
1
  • 300 g mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 300 g half-om-halfgehakt

Snipper ui grof. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.

3
3
  • 2 preien
  • 250 g kastanjechampignons

Was en snijd prei in ringen en kastanjechampignons in plakjes. Schep de prei en champignons door het gehakt en bak nog 3 min.

4
4
  • 1 pakje mix voor bami speciaal
  • 150 ml kraanwater

Voeg de mix voor bami en water toe. Bak al omscheppend nog 1 min.

5
5

Schep de mie door het gehaktmengsel en bak al omscheppend nog 1 min.

6
6
  • ½ pot zoetzure augurk

Verdeel de bami over borden en serveer met de uitgelekte augurken of snijd de augurken in kleine blokjes en schep door de bami.

serveertip:

Extra fris: kleine blokjes augurk door de bami.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.