Snel­le mi­hoen met kal­koen en te­riy­a­ki

Teriyakisuas is gemaakt van onder andere sojasaus en rijstwijn. Een zalige Japanse smaakmaker.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Teriyakisuas is gemaakt van onder andere sojasaus en rijstwijn. Een zalige Japanse smaakmaker. 2 personen
2 96

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Laat de mais uitlekken en snijd de paksoi in reepjes.
  2. Snijd de kalkoen in reepjes. Verhit de olie in een wok. Bak de kalkoenreepjes al omscheppend 2 min. Voeg de paksoi en de maïs toe en roerbak de groenten in 3 min. knapperig gaar. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de mihoen over de kommen en schep de kalkoen teriyaki erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.985 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle mihoen met kalkoen en teriyaki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le mi­hoen met kal­koen en te­riy­a­ki

1
1
  • ½ paksoi
  • 425 g minimaiskolfjes
  • 400 g mihoen

Verwarm de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Laat de mais uitlekken en snijd de paksoi in reepjes.

2
2
  • 240 g scharrelkalkoenschnitzels
  • 2 el oosterse roerbakolie

Snijd de kalkoen in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kalkoenreepjes al omscheppend 2 min.

3
3
  • 160 g Japanse teriyakisaus

Voeg de paksoi en de maïs toe en roerbak de groenten in 3 min. knapperig gaar. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.

4
4

Verdeel de mihoen over de kommen. Schep de kalkoen teriyaki erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.