Broc­co­li en wor­tel met gem­ber-chi­li­saus

De chilisaus en gembersiroop geven de groenten een subtiel zoet accent.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht De chilisaus en gembersiroop geven de groenten een subtiel zoet accent. 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de peen, snijd in stukken van 5 cm en de stukken vervolgens in dunne reepjes (julienne). Kook 4 min. in water met zout.Voeg de laatste 2 min. de broccoli toe. Giet af.
  2. Meng de chilisaus, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn in een schaal en meng de groenten erdoor.
video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broccoli en wortel met gember-chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li en wor­tel met gem­ber-chi­li­saus

1
1
  • 300 g winterpeen

Schrap de peen, snijd in stukken van 5 cm en de stukken vervolgens in dunne reepjes (julienne). Kook 4 min. in water met zout.

2
2
  • 500 g broccoliroosjes

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg deze de laatste 2 min. toe. Giet af.

3
3
  • 3 el zoete chilisaus
  • ½ el sesamolie
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el rijstazijn

Meng de chilisaus, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn in een schaal en meng de groenten erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.