Ge­gril­de ro­mai­ne-as­per­ge­sa­la­de

Door de sla en asperges te grillen, behouden ze hun lekker stevige bite. En dat gepocheerde eitje maakt het zo chic: perfect als je gasten hebt.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de sla en asperges te grillen, behouden ze hun lekker stevige bite. En dat gepocheerde eitje maakt het zo chic: perfect als je gasten hebt. 4 personen
4 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 4 el olie met het citroensap, pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de grillpan. Snijd sla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met 1 el olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. Keer regelmatig.
  3. Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 min. gaar worden (pocheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
  4. Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven.
video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde romaine-aspergesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ro­mai­ne-as­per­ge­sa­la­de

1
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ teen knoflook

Meng de olie met het citroensap, pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

2
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Snijd sla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant.

3
  • 700 g groene asperges
  • 1 el olijfolie

Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. Keer regelmatig.

4
  • 2 el wittewijnazijn

Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe.

5
  • 1 ei

Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 min. gaar worden (pocheren).

6
  • 3 eieren

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

7
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.