Cous­cous met var­kens­haas

Met za’atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, tover je ieder gerecht om tot een feest.

(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Met za’atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, tover je ieder gerecht om tot een feest. 4 personen
2 248

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de broccoli in roosjes en hak de pecannoten grof. Snijd de koriander grof. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Doe de couscous in een kom en schenk er 110 ml kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
  2. Bestrijk het vlees met de zonnebloemolie en bestrooi met zout. Doe de za’atar op een bord en rol het vlees erdoor. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten.
  3. Doe de broccoli, het limoenrasp, de kaneel, olijfolie, helft van de pecannoten en 2/3 van de koriander in de keukenmachine en maal fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met het broccolimengsel en de rest van de noten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de koriander. Snijd het vlees in plakjes en serveer bij de couscous. Garneer met limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Couscous met varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met var­kens­haas

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 500 g broccoli
  • 60 g gezouten pecannoten

Snijd de broccoli in roosjes en hak de pecannoten grof.

3
  • 15 g koriander
  • 1 limoen

Snijd de koriander grof. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.

4
  • 100 g couscous
  • 110 ml kraanwater

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. afgedekt staan.

5
  • 250 g varkenshaas
  • 3 el za'atar
  • 2 el zonnebloemolie

Bestrijk het vlees met de zonnebloemolie en bestrooi met zout. Doe de za’atar op een bord en rol het vlees erdoor.

6

Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten.

7
  • 2 tl kaneel
  • 4 el extra vierge olijfolie

Doe ondertussen het limoenrasp, de broccoli, kaneel, olijfolie, de helft van de pecannoten en 2/3 van de koriander in de keukenmachine en maal fijn.

8

Roer de couscous los met een vork en schep om met het broccolimengsel en de rest van de noten.

9

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de koriander.

10

Snijd het vlees in plakjes en serveer bij de couscous. Garneer met de limoen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.