Aard­ap­pel­krui­den­sa­la­de met spek

Hartig spek en frisse kruiden: geweldige combinatie die ook de kinderen heerlijk zullen vinden.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Hartig spek en frisse kruiden: geweldige combinatie die ook de kinderen heerlijk zullen vinden. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook 15 min. in water met zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Keer halverwege.
  3. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk.
  4. Snijd de helft van de kappertjes fijn en meng met de kruiden, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de aardappelen af, laat 3 min. uitdampen. Schep de dressing met de rest van de kappertjes erdoor heen.
  6. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de tuinkers.

serveertip:

Lekker met kip piri piri.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.270 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelkruidensalade met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­krui­den­sa­la­de met spek

1
1
  • 1 kg pommes primeur

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook 15 min. in water met zout.

2
2
  • 100 g gerookt ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Keer halverwege.

3
3
  • 15 g basilicum
  • 25 g bieslook

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk.

4
4
  • 100 g kappertjes
  • 1 sjalot
  • 4 el ciderazijn
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 2 tl dijonmosterd

Snijd de helft van de kappertjes fijn en meng met de kruiden, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Giet de aardappelen af, laat 3 min. uitdampen. Schep de dressing met de rest van de kappertjes erdoor heen.

6
6
  • 1 bakje tuinkers

Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de tuinkers.

serveertip:

Lekker met kip piri piri.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.