Ge­ma­ri­neer­de zalm en bo­ter­sla

Dankzij de picadillokruiden en de jalapeñopepers is deze zalm een goed pittig visje.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dankzij de picadillokruiden en de jalapeñopepers is deze zalm een goed pittig visje. 4 personen
2 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwast
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de olie en picadillospecerijen met de helft van het limoensap en van het -rasp. Bestrijk de zalm rondom met de marinade en laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de rest van het limoensap en -rasp met de yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de jalapeñopeper fijn. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Schaaf de komkommer in de lengte in repen en meng met de sla en jalapeñopeper.
  4. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca.10 min. in het midden van de oven. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de zalm met de yoghurtdressing, sla en tortilla’s.
video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gemarineerde zalm en botersla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de zalm en bo­ter­sla

1
1
  • 1 limoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el picadillo

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de olie en picadillospecerijen met de helft van het limoensap en van het -rasp.

2
2
  • 700 g zalmfilet

Bestrijk de zalm rondom met de marinade en laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 el mierikswortel

Meng de rest van het limoensap en -rasp met de yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el jalapeñopepers
  • 1 komkommer

Snijd de jalapeñopeper fijn. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.

6
6
  • 100 g botersla

Schaaf de komkommer in de lengte in repen en meng met de sla en jalapeñopeper.

7
7
  • 8 meergranen tortillawraps

Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca.10 min. in het midden van de oven. Verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Serveer de zalm met de yoghurtdressing, sla en tortilla’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.