Groe­ne as­per­ges met room­saus

Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes. 4 personen
2 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in 6 min. beetgaar.
  2. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Schep ondertussen de sladressing door de slamelange.
  3. Verdeel de asperges en krieltjes over de borden. Verdeel de garnalen en bieslookroomsaus erover. Bestrooi met peper en serveer met de slamelange.

variatietip:

Vervang voor een gerecht zonder vlees of vis de garnalen door 200 g oude kaas in blokjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groene asperges met roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne as­per­ges met room­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 800 g krieltjes

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 700 g groene asperges

Snijd ondertussen een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 1 zakje roomsaus
  • 5 g bieslook

Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus.

4
4
  • 75 ml verse sladressing honing-mosterd
  • 75 g rucolaslamelange

Schep ondertussen de sladressing door de slamelange.

5
5
  • 100 g Hollandse garnalen

Verdeel de asperges en krieltjes over de borden. Verdeel de garnalen en bieslookroomsaus erover. Bestrooi met peper en serveer met de slamelange.

variatietip:

Vervang voor een gerecht zonder vlees of vis de garnalen door 200 g oude kaas in blokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.