Ca­ri­bi­sche vis met groe­ne pi­la­v

Dit kruidige rijstgerecht met komijn en peterselie brengt je in Caribische sferen.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
caribisch hoofdgerecht Dit kruidige rijstgerecht met komijn en peterselie brengt je in Caribische sferen. 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steelaanzet van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de paprika en bonen 2 min. Schep de rijst en komijn erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook het rijstmengsel afgedekt op matig vuur in 8 min. gaar.
  2. Bestrooi ondertussen de visfilet met de specerijenmelange. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis in 3 min. per kant goudbruin en gaar.
  3. Snijd de blaadjes peterselie fijn en schep dit samen met peper en eventueel zout door de rijst. Schep de rijst (pilav) op de borden. Serveer met de vis met Caribische kruiden.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Caribische vis met groene pilav

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ri­bi­sche vis met groe­ne pi­la­v

1
1
  • 2 groene paprika's

Snijd de steelaanzet van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gesneden snijbonen
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de paprika en bonen 2 min. Schep de rijst en komijn erdoor.

3
3
  • 800 ml kippenbouillon

Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook het rijstmengsel afgedekt op matig vuur in 8 min. gaar.

4
4
  • 300 g pangasiusfilets
  • 3 tl Caribbean Spice specerijenmelange
  • 2 el olijfolie

Bestrooi ondertussen de visfilet met de specerijenmelange. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis in 3 min. per kant goudbruin en gaar.

5
5
  • 20 g platte peterselie

Snijd de blaadjes peterselie fijn en schep dit samen met peper en eventueel zout door de rijst.

6
6

Schep de rijst (pilav) op de borden. Serveer met de vis met Caribische kruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.