Ge­bak­ken zalm met pit­ti­ge sal­sa

Gebakken op de huidkant voor een krokant vel: zalm op z’n lekkerst!

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Gebakken op de huidkant voor een krokant vel: zalm op z’n lekkerst! 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen en de repen in kleine stukjes.Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Doe bij de komkommer.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de komkommersalsa. Snijd de koriander (inclusief steeltjes) fijn en voeg toe aan de salsa. Doe de extra vierge olijfolie erbij, schep om en voeg eventueel zout toe.
  3. Bestrijk de zalmfilets met een lepel met tagine paste, behalve de huidkant. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk de olijfolie erin en leg de zalm op de huidkant in de pan. Bak 6 min. Keer en bak nog 1 min. op de andere kant. Serveer met de salsa.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gebakken zalm met pittige salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken zalm met pit­ti­ge sal­sa

1
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen en de repen in kleine stukjes.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Doe bij de komkommer.

3
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de komkommersalsa.

4
  • 15 g koriander
  • 3 el extra vierge olijfolie

Snijd de koriander (inclusief steeltjes) fijn en voeg toe aan de salsa. Doe de extra vierge olijfolie erbij, schep om en voeg eventueel zout toe.

5
  • 500 g zalmfilets op de huid
  • 4 tl spicy lemon tagine paste

Bestrijk de zalmfilets met een lepel met tagine paste, behalve de huidkant. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

6
  • 1 el olijfolie

Schenk de olijfolie erin en leg de zalm op de huidkant in de pan. Bak 6 min. Keer en bak nog 1 min. op de andere kant.

7

Serveer met de salsa. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.