Ont­bijt­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

Een Amerikaanse klassieker: voor een perfecte start van je lange weekend.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt Een Amerikaanse klassieker: voor een perfecte start van je lange weekend. 16 stuks
3 78

Ingrediënten

16 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor.
  2. Zorg dat de gardes van de mixer vetvrij zijn. Klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  3. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo door tot het beslag op is. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met een klontje gezouten boter en schenkhoning.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

1
  • 3 eieren

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom.

2
  • 125 g boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 2 el rietsuiker

Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor.

3

Zorg dat de gardes van de mixer vetvrij zijn. Klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.

Tip: Hierdoor wordt het beslag extra luchtig.

4
  • 50 g boter
  • 150 g blauwe bessen

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen.

5

Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo door tot het beslag op is. Serveer direct. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met een klontje gezouten boter en schenkhoning.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.