Brunch-gar­na­len­cock­tail

Klassiek gerechtje op een feestelijke manier geserveerd. In een tomaatje!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch Klassiek gerechtje op een feestelijke manier geserveerd. In een tomaatje! 8 stuks
3 26

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel het ei, snijd in kleine stukjes en doe in een kom. Snijd ondertussen het kapje van de tomaten en een dun plakje van de onderkant, zodat ze stevig blijven staan. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd 5 takjes dille fijn. Doe de crème fraîche, dille, garnalen en het citroenrasp bij het ei en meng. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de vulling in de tomaten en garneer met de rest van de dille.

bereidingstip:

Lekker snel? Vul de tomaten met 125 g Hollandse garnalensalade.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Brunch-garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brunch-gar­na­len­cock­tail

1
1
  • 1 ei

Kook het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel het ei, snijd in kleine stukjes en doe in een kom.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 8 tastytomtrostomaten

Snijd ondertussen het kapje van de tomaten en een dun plakje van de onderkant, zodat ze stevig blijven staan.

3
3

Verwijder de zaadlijsten met een theelepel.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

5
5
  • 5 takjes dille
  • 3 el crème fraîche
  • 90 g Hollandse garnalen

Snijd de takjes dille fijn. Doe de crème fraîche, dille, garnalen en het citroenrasp bij het ei en meng.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 3 takjes dille

Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de vulling in de tomaten en garneer met de rest van de dille.

bereidingstip:

Lekker snel? Vul de tomaten met 125 g Hollandse garnalensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.