Sco­nes met ci­troen­room­kaas & smoot­hie

Niets zo lekker als warme scones: samen met de smoothie een heerlijk ontbijt.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels ontbijt Niets zo lekker als warme scones: samen met de smoothie een heerlijk ontbijt. 4 personen
2 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van een ½ citroen en roer het rasp door de zuivelspread. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
  2. Verwarm de scones ca. 5 min. in de oven. Bereid ondertussen de smoothie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Neem de scones uit de oven en laat iets afkoelen, zodat je ze kunt vasthouden om te snijden. Halveer de scones en bestrijk met de citroenroomkaas. Garneer met het basilicum en serveer met de smoothie.

variatietip:

Je kunt ook een smoothie maken door de mango, ananas, appel en druiven uit de Verse fruitsalade (schaal 360 g) te pureren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Scones met citroenroomkaas & smoothie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sco­nes met ci­troen­room­kaas & smoot­hie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 200 g zuivelspread light
  • 2 takjes basilicum

Rasp de gele schil van een ½ citroen en roer het rasp door de zuivelspread. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.

3
3
  • 1 pak klassieke scones gojibes
  • 1 pakket fruitige smoothie aardbei, mango & verse munt

Verwarm de scones ca. 5 min. in de oven. Bereid ondertussen de smoothie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Neem de scones uit de oven en laat iets afkoelen, zodat je ze kunt vasthouden om te snijden. Halveer de scones en bestrijk met de citroenroomkaas.

5
5

Garneer met het basilicum en serveer met de smoothie.

variatietip:

Je kunt ook een smoothie maken door de mango, ananas, appel en druiven uit de Verse fruitsalade (schaal 360 g) te pureren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.