Aard­ap­pel­sa­la­de met lams­ham en len­te­groen­ten

Met een dressing van citroen, mosterd en honing: kan niet missen!

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met een dressing van citroen, mosterd en honing: kan niet missen! 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook de krieltjes 12 min. Giet af en laat 5 min. uitdampen.
  2. Breng ondertussen in een andere pan een laag water aan de kook en kook daarin de doperwten 8 min. Voeg de laatste 3 min. de aspergetips toe. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, het -sap, de olie, mosterd en honing. Breng eventueel op smaak met zout. Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en schep om. Voeg de groenten toe.
  4. Snijd de bosui in ringetjes en de munt en lamsham in reepjes. Schep door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt in plaats van lamsham ook rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld Coburger rauwe ham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met lams­ham en len­te­groen­ten

1
  • 2 pondjes kriel

Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten.

2

Kook de krieltjes 12 min. Giet af en laat 5 min. uitdampen.

3
  • 200 g verse doperwten
  • 100 g groene aspergetips

Breng ondertussen in een andere pan een laag water aan de kook en kook daarin de doperwten 8 min. Voeg de laatste 3 min. de aspergetips toe. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

5
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing

Klop een dressing van het citroenrasp, het -sap, de olie, mosterd en honing. Breng eventueel op smaak met zout.

6

Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en schep om. Voeg de groenten toe.

7
  • 3 bosuitjes
  • 15 g munt
  • 200 g lamsham

Snijd de bosui in ringetjes en de munt en lamsham in reepjes. Schep door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Je kunt in plaats van lamsham ook rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld Coburger rauwe ham.

8

Bon appétit!

variatietip:

Je kunt in plaats van lamsham ook rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld Coburger rauwe ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.