Brood­je vis­sticks met erw­ten­pu­ree & kool­sa­la­de

10 minuten voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk broodje!

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 10 minuten voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk broodje! 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de kool met de rozijnen en dressing in een schaal en meng goed door elkaar.
  3. Kook de tuinerwten in 4 min. in water met zout beetgaar. Giet af, pureer met de staafmixer en doe terug in de pan. Roer de zuivelspread erdoor.
  4. Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over en leg op elke helft 3 vissticks. Dek af met de bovenste helft van het brood en serveer met de koolsalade, de rest van de puree en veldsla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je vis­sticks met erw­ten­pu­ree & kool­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 12 vissticks

Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

3
3
  • 300 g gesneden witte kool
  • 3 el blanke rozijnen
  • 4 el yoghurtdressing bieslook

Doe ondertussen de kool met de rozijnen en dressing in een schaal en meng goed door elkaar.

4
4
  • 450 g tuinerwten
  • 200 g zuivelspread bieslook light

Kook de tuinerwten in 4 min. in water met zout beetgaar. Giet af, pureer met de staafmixer en doe terug in de pan. Roer de zuivelspread erdoor.

5
5
  • 4 vloerkadetten
  • 75 g veldsla

Halveer de broodjes en bestrijk de onderste helften met erwtenpuree. Verdeel er wat veldsla over en leg op elke helft 3 vissticks.

6
6

Dek af met de bovenste helft van het brood en serveer met de koolsalade, de rest van de puree en veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.