Pa­pri­ka-to­ma­ten­sa­la­de met bur­ra­ta

Snijd deze verse Italiaanse kaas open en ontdek de zachte, romige kern.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Snijd deze verse Italiaanse kaas open en ontdek de zachte, romige kern. 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ze in repen van 1 cm breed. Verhit 2 el olie in een hapjespan of wok en bak de paprika op hoog vuur 8 min. Roer regelmatig.
  2. Halveer ondertussen de tomaten en bak 1 min. mee. Neem de pan van het vuur. Meng de pesto door de rest van de olie en roer met de olijven door de groenten. Schep in een schaal en laat 5 min. staan. Scheur ondertussen het brood in stukken. Leg de burrata op de paprika-tomatensalade en serveer met het brood. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Paprika-tomatensalade met burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka-to­ma­ten­sa­la­de met bur­ra­ta

1
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ze in repen van 1 cm breed.

2
  • 2 el olijfolie
  • 360 g tomatenmix

Verhit 2 el olie in een hapjespan of wok en bak de paprika op hoog vuur 8 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de tomaten en bak 1 min. mee.

3
  • 2 el groene pesto
  • 2 el olijfolie
  • ½ potje zongerijpte Taggia-olijven

Neem de pan van het vuur. Meng de pesto door de olie en roer met de olijven door de groenten. Schep in een schaal en laat 5 min. staan.

4
  • 1 ciabatta
  • 1 burrata

Scheur ondertussen het brood in stukken. Leg de burrata op de paprika-tomatensalade en serveer met het brood. Bon appétit!

Tip: Je kunt dit gerecht een ½ dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer warm, lauwwarm of op kampertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.