Bur­ra­ta met bou­le beur­re en ge­roos­ter­de to­maat­jes

Deze onweerstaanbare mozzarellasoort heeft een fluweelzachte vulling. Dit je echt moet proeven!

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Deze onweerstaanbare mozzarellasoort heeft een fluweelzachte vulling. Dit je echt moet proeven! 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het brood en snijd 2 sneeën per persoon. Halveer ze en rooster ze tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de romaatjes en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met het zeezout en besprenkel met 1 el olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Leg ondertussen de serranoham en het brood op een grote serveerschaal. Haal de dilleblaadjes los van de takjes en strooi over de ham. Leg de burrata op de schaal erbij en besprenkel met olie. Leg de romaatjes ook op de schaal en serveer met de rest van de olie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.625 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ra­ta met bou­le beur­re en ge­roos­ter­de to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 boule beurre

Snijd de kapjes van het brood en snijd 2 sneeën per persoon. Halveer ze en rooster ze tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3
3
  • 250 g romaatjes

Halveer ondertussen de romaatjes en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 tl grof zeezout
  • 35 ml extra vierge olijfolie

Bestrooi ze met het zeezout en besprenkel met de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 100 g jamon serrano
  • 2 takjes dille

Leg ondertussen de serranoham en het brood op een grote serveerschaal. Haal de dilleblaadjes los van de takjes en strooi over de ham.

6
6
  • 1 bol burrata
  • 35 ml extra vierge olijfolie

Leg de burrata op de schaal erbij en besprenkel met olie. Leg de romaatjes ook op de schaal en serveer met de rest van de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.