Ra­bar­ber-mues­li­crum­ble

Zachte, friszoete rabarber onder een crunchy laagje. Dat wil je de hele dag wel eten!

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Zachte, friszoete rabarber onder een crunchy laagje. Dat wil je de hele dag wel eten! 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Meng de rabarber met de jam in een steelpan en verwarm 5 min. op hoog vuur. Roer niet te veel. Schep het rabarbermengsel in de ingevette ovenschaal.
  2. Meng de muesli met de pompoenpitten en pecannoten en verdeel over de rabarber. Verdeel de boter er in kleine blokjes over.
  3. Bak ca. 20 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche, Griekse yoghurt, magere kwark of vanille-ijs.

serveertip:

Ook lekker als luxe ontbijt- of brunchgerecht

video

Ra­bar­ber be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 11 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rabarber-mueslicrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber-mues­li­crum­ble

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 400 g rabarber
  • 200 g extra jam aardbei-rabarber

Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Meng de rabarber met de jam in een steelpan en verwarm 5 min. op hoog vuur. Roer niet te veel.

3

Schep het rabarbermengsel in de ingevette ovenschaal.

4
  • 100 g krokante muesli noten
  • 2 el pompoenpitten
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 20 g boter

Meng de muesli met de pompoenpitten en pecannoten en verdeel over de rabarber. Verdeel de boter er in kleine blokjes over.

5

Bak ca. 20 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche, Griekse yoghurt, magere kwark of vanille-ijs.

serveertip:

Ook lekker als luxe ontbijt- of brunchgerecht

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.