Lams­worst­jes met cour­get­te­sa­la­de

Supersnel gerecht met pofaardappel en frisse knoflooksaus.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Supersnel gerecht met pofaardappel en frisse knoflooksaus. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de helft van de courgette in 2 min. per kant bruin. Bak de helft van de knoflook nog 1 min. mee. Schep de courgette op een schaal en besprenkel met de helft van de azijn. Herhaal dit met de rest van de olie, courgette, knoflook en azijn.Snijd de feta in blokjes. Meng de groenten met de feta, rucola, peper en eventueel zout.
  3. Leg de worstjes op de borden. Schep de salade erbij. Serveer met de aardappelen en yoghurt-knoflooksaus.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.635 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lamsworstjes met courgettesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­worst­jes met cour­get­te­sa­la­de

1
1
  • 4 pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus

Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

2
2
  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de courgettes in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 270 g lamsworstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de helft van de courgette in 2 min. per kant bruin. Bak de helft van de knoflook nog 1 min. mee.

5
5
  • 25 ml witte balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie

Schep de courgette op een schaal en besprenkel met de azijn. Herhaal dit met de rest van de olie, courgette, knoflook en azijn.

6
6
  • 100 g feta
  • 75 g rucola

Snijd de feta in blokjes. Meng de groenten met de feta, rucola, peper en eventueel zout.

7
7

Leg de worstjes op de borden. Schep de salade erbij. Serveer met de aardappelen en yoghurt-knoflooksaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.