Hol­land­se ge­hakt­bal­len met so­ja­saus

Geef je oer-Hollandse gehaktballen een verrassende twist met Japanse sojasaus.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geef je oer-Hollandse gehaktballen een verrassende twist met Japanse sojasaus. 4 personen
2 20

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de sojasaus, de mosterd, beschuiten en het ei en kneed goed door. Draai er met natte handen 3 ballen per persoon van.
  2. Snijd de uien in parten. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ballen met de uien op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de ballen in 20 min. met de deksel half op de pan gaar worden. Keer ze regelmatig en schep ook de uien om.
  3. Snijd de kropsla in parten en leg op een schaal. Meng de helft van de Kikkoman sojasaus met de rodewijnazijn en klop de rest van de olie erdoor. Schenk de dressing over de sla.
  4. Verdeel de ballen over de borden. Breng de uien op smaak met de rest van de Kikkoman sojasaus en schep de ui over de ballen. Serveer met de sla. Lekker met aardappelpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.945 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse gehaktballen met sojasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se ge­hakt­bal­len met so­ja­saus

1
1
  • 2 beschuiten
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 el grove mosterd
  • 1 ei

Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de sojasaus, mosterd, beschuiten en het ei en kneed goed door. Draai er met natte handen 12 ballen van.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Snijd de uien in parten. Verhit de olie in een braadpan en bak de ballen met de uien op middelhoog vuur rondom bruin.

3
3

Draai het vuur laag en laat de ballen in 20 min. met de deksel half op de pan gaar worden. Keer ze regelmatig en schep ook de uien om.

4
4
  • 1 kropsla
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie

Snijd de kropsla in parten en leg op een schaal. Meng de sojasaus met de rodewijnazijn en klop de olie erdoor. Schenk de dressing over de sla.

5
5
  • 1 el Kikkoman sojasaus

Verdeel de ballen over 4 borden. Breng de uien op smaak met de sojasaus en schep de ui over de ballen. Serveer met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.