Pak­soi met ge­hakt

Paksoi, gehakt en peen julienne met fris-zoet accent van sinaasappel.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Paksoi, gehakt en peen julienne met fris-zoet accent van sinaasappel. 4 personen
2 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een wok en bak het gehakt met de witte peper en eventueel zout 5 min. rul op hoog vuur. Voeg de peen toe en bak nog 1 min. mee. Snijd ondertussen de koriander fijn, boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 helft uit.
  2. Neem de wok van het vuur en schep het gehakt om met de koriander, confiture en 1 el sinaasappelsap. Schep het gehakt in een schaal en houd warm onder een bord of aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de paksoi 3 min. op hoog vuur. Schep om met de rest van het sinaasappelsap en het -rasp. Schep de paksoi op een schaal en verdeel het gehakt erover.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Paksoi met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi met ge­hakt

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl witte peper

Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met de witte peper en eventueel zout 5 min. rul op hoog vuur.

2
2
  • 150 g peen julienne
  • 15 g koriander
  • 1 sinaasappel

Voeg de peen toe en bak nog 1 min. mee. Snijd ondertussen de koriander fijn, boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 helft uit.

3
3
  • 1 el sinaasappel-gemberconfiture

Neem de wok van het vuur en schep het gehakt om met de koriander, confiture en 1 el sinaasappelsap.

4
4

Schep het gehakt in een schaal en houd warm onder een bord of aluminiumfolie.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • 600 g gesneden paksoi

Verhit de olie in de wok en bak de paksoi 3 min. op hoog vuur. Schep om met de rest van het sinaasappelsap en het -rasp.

6
6

Schep de paksoi op een schaal en verdeel het gehakt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.