Pak­soi met pit­tig-zoe­te tofu

Wat een perfecte combinatie is deze gegrilde paskoi met pittig-zoete tofu.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Wat een perfecte combinatie is deze gegrilde paskoi met pittig-zoete tofu. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakkwast
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de peper met 2 el olie en de chilisaus.
  2. Snijd de uitgelekte tofu in plakken van een ½ cm dik en bestrijk met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de tofu 2 min. per kant. Leg de tofu op een schaal en verdeel de sojasaus en de helft van het chilisausmengsel erover.
  3. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Bestrijk de snijkanten met de rest van de olie en gril de paksoi in 2 delen 4 min. Keer regelmatig. Besprenkel de paksoi met de rest van de saus en serveer met de tofu.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Paksoi met pittig-zoete tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi met pit­tig-zoe­te tofu

1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2
  • 2 el rijstolie
  • 4 el chilisaus mango & ananas

Meng de peper met de olie en de chilisaus.

3
  • 375 g tofu
  • 2 el rijstolie

Snijd de uitgelekte tofu in plakken van een ½ cm dik en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril de tofu 2 min. per kant.

4
  • 2 el Japanse sojasaus

Leg de tofu op een schaal en verdeel de sojasaus en de helft van het chilisausmengsel erover.

5
  • 2 struiken paksoi
  • 2 el rijstolie

Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Bestrijk de snijkanten met de olie en gril de paksoi in 2 delen 4 min. Keer regelmatig.

6

Besprenkel de paksoi met de rest van de saus en serveer met de tofu.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.