Ja­pan­se zal­my­a­ki­to­ri met knap­pe­ri­ge groen­tenoe­dels

Yaki betekent 'gegrild' en tori 'vogel'. Wij kiezen voor zalm in plaats van kip.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Yaki betekent 'gegrild' en tori 'vogel'. Wij kiezen voor zalm in plaats van kip. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 satéprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember en doe met de sojasaus, mirin en honing in een steelpan. Pers de knoflook erboven. Breng de yakitorisaus aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm en rijg aan de satéprikkers. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
  3. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan. Voeg de komkommer, peen en sesamolie toe. Schep om en laat staan met de deksel op de pan.
  4. Bestrijk de zalmspiesen met saus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 2-3 min. rosé. Keer elke 30 sec. en bestrijk steeds opnieuw met de saus.
  5. Serveer de mie met de zalmspiesen en besprenkel met de rest van de yakitorisaus. Lekker!

bereidingstip:

In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken. Sherry bevat meer alcohol dan mirin (dat minder dan 1% bevat).

combinatietip:

Lekker met zeewiersalade.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.585 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Japanse zalmyakitori met knapperige groentenoedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se zal­my­a­ki­to­ri met knap­pe­ri­ge groen­tenoe­dels

1
  • 2 cm verse gember
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 50 ml mirin
  • 3 el honing
  • 2 tenen knoflook

Schil en rasp de gember en doe met de sojasaus, mirin en honing in een steelpan. Pers de knoflook erboven.

2

Breng de yakitorisaus aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

3
  • 300 g zalmfilet

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm en rijg aan de satéprikkers.

4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

5
  • 250 g fijne mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan.

6
  • 300 g peen julienne
  • 2 el sesamolie

Voeg de komkommer, peen en sesamolie toe. Schep om en laat staan met de deksel op de pan.

7

Bestrijk de zalmspiesen met saus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 2-3 min. rosé. Keer elke 30 sec. en bestrijk steeds opnieuw met de saus.

8

Serveer de mie met de zalmspiesen en besprenkel met de rest van de yakitorisaus. Lekker!

bereidingstip:

In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken. Sherry bevat meer alcohol dan mirin (dat minder dan 1% bevat).

combinatietip:

Lekker met zeewiersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.