Sam­bal goreng te­lor

Lekker veel pit, ei in een saus met sambal en boemboe.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Lekker veel pit, ei in een saus met sambal en boemboe. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard en laat ze schrikken. Snijd de tomaten fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe met de tomaat en sambal 2 min. Voeg het water en de kokosmelk toe.
  3. Pel de eieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de eieren 4-5 min., tot ze een bruin velletje hebben.
  4. Doe de eieren in de saus en laat op laag vuur 5 min. doorwarmen.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sambal goreng telor

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sam­bal goreng te­lor

1
1
  • 8 eieren
  • 2 trostomaten

Kook de eieren in 8 min. hard en laat ze schrikken. Snijd de tomaten fijn.

2
2
  • 1 el wokolie
  • 100 g boemboe sajoer groente
  • 2 tl sambal oelek
  • 100 ml kraanwater
  • 100 ml kokosmelk

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe met de tomaat en sambal 2 min. Voeg het water en de kokosmelk toe.

3
3
  • 2 el wokolie

Pel de eieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de eieren 4-5 min., tot ze een bruin velletje hebben.

4
4

Doe de eieren in de saus en laat op laag vuur 5 min. doorwarmen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.