So­to ajam

Zo'n rijkgevulde (en goed gekruide!) maaltijdsoep mag op de Indische rijsttafel niet ontbreken.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Zo'n rijkgevulde (en goed gekruide!) maaltijdsoep mag op de Indische rijsttafel niet ontbreken. 6 personen
2 97

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kip met het water en de bouillontabletten aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 1 uur en 30 min. gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken.
  2. Neem de kip uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Haal het vel en vlees van de kip. Snijd beide in stukjes. Voeg de kip met de boemboe toe aan de bouillon en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met de ketjap.
  3. Verwarm de rijst en doe in een schaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de citroen in partjes en de selderij fijn. Doe de aardappelen, eieren, rijst, taugé, citroen, selderij en gebakken uitjes in aparte kommetjes.
  4. Laat iedereen aan tafel wat rijst, aardappelen, taugé en ei in een kom doen. Schep daar de soep op en bestrooi met de uitjes en selderij. Knijp naar smaak wat citroensap uit boven de soep.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.315 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Soto ajam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­to ajam

1
1
  • 1 scharrelkip
  • 3 liter kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten

Breng de kip met het water en de bouillontabletten aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 1 uur en 30 min. gaar worden.

2
2
  • 200 g vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

3
3
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

4
4

Neem de kip uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Haal het vel en vlees van de kip. Snijd beide in stukjes.

5
5
  • 2 el ketjap manis
  • 100 g boemboe soto

Voeg de kip met de boemboe toe aan de bouillon en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met de ketjap.

6
6
  • 400 g gekookte pandanrijst

Verwarm de rijst en doe in een schaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de aardappelen in blokjes.

7
7
  • 1 citroen
  • 125 g taugé
  • 40 g selderij
  • 50 g gebakken uitjes

Snijd de citroen in partjes en de selderij fijn. Doe de aardappelen, eieren, rijst, taugé, citroen, selderij en gebakken uitjes in aparte kommetjes.

8
8

Laat iedereen aan tafel wat rijst, aardappelen, taugé en ei in een kom doen.

9
9

Schep daar de soep op en bestrooi met de uitjes en selderij. Knijp naar smaak wat citroensap uit boven de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.