Sa­té ba­bi

Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue. 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kom
  • 12 sateprikkers
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en de ui zeer fijn. Snijd de karbonades (zonder het bot) in stukjes van 1 x 1 cm.
  2. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Laat de satéprikkers weken in water.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers en gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

combinatietip:

Lekker met rijst en komkommersalade of met 10-minutennasi met ham en gebakken ei. Kijk elders op deze website voor het recept.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.810 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Saté babi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té ba­bi

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 360 g schouderkarbonades

Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd de karbonades (zonder het bot) in stukjes van 1 x 1 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sambal manis
  • 1 tl laos
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)

Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder.

3
3

Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Laat de satéprikkers weken in water.

4
4

Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers en gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

5
5
  • 250 g satésaus ketjap

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

combinatietip:

Lekker met rijst en komkommersalade of met 10-minutennasi met ham en gebakken ei. Kijk elders op deze website voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.