Bi­mi met se­sam & ge­po­cheer­de kip met sam­bal

Door de bimi te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Door de bimi te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart. 4 personen
4 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met 1 el sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.
  3. Breng ondertussen een pan met 1 liter water, de knoflook, gember, 1 el sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
  4. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
  5. Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst.

Tip:

Je kunt ook een stoommand of -pan gebruiken om de bimi in te stomen.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bimi met sesam & gepocheerde kip met sambal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­mi met se­sam & ge­po­cheer­de kip met sam­bal

1
1
  • 2 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2

Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt.

3
3
  • 400 g bimi
  • 1 el sesamolie

Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met de sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.

Tip: Je kunt ook een stoommand of -pan gebruiken om de bimi in te stomen.

4
4
  • 1 liter kraanwater
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 el sambal badjak

Breng ondertussen een pan met het water, de knoflook, gember, sambal en eventueel zout aan de kook.

5
5

Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

6
6
  • 300 g kipfilet

Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt.

7
7

Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.

8
8
  • 1½ el sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • ½ el sesamolie

Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de sesamolie.

9
9
  • ½ el sambal badjak

Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de sambal erop.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.