Azi­a­ti­sche zalm en bi­mi uit de oven

Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje.

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje. 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bimi 2 min. in een ruime pan water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Schil de gember en rasp hem fijn. Meng met de rijstazijn, mirin, vissaus, 1 el olie en eventueel zout in een kommetje.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel de bimi met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover. Dep de zalmfilet droog en leg op de bimi in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.
  4. Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. Verdeel het notenkruim gelijkmatig over de zalm en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de olie en bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de bimi erbij.

variatietip:

In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken. Sherry bevat echter wel meer alcohol dan mirin (dat minder dan 1% bevat).

combinatietip:

Lekker met eiernoedels.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aziatische zalm en bimi uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche zalm en bi­mi uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g bimi

Kook de bimi 2 min. in een ruime pan water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el mirin
  • 1½ el vissaus
  • 1 el zonnebloemolie

Schil de gember en rasp hem fijn. Meng met de rijstazijn, mirin, vissaus, olie en eventueel zout in een kommetje.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4

Vet de ovenschaal in. Verdeel de bimi met de roosjes naar binnen in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van de marinade erover.

5
5
  • 600 g zalmfilet

Dep de zalmfilet droog en leg op de bimi in de ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de zalm.

6
6
  • 75 g wasabibollen

Doe de wasabinootjes in de keukenmachine en maal 10 sec. Verdeel het notenkruim gelijkmatig over de zalm en druk licht aan.

7
7
  • 1 el zonnebloemolie

Besprenkel met de olie en bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

8
8

Schep de zalm voorzichtig op een schaal en serveer de bimi erbij.

variatietip:

In plaats van mirin kun je eenzelfde hoeveelheid medium of droge sherry gebruiken. Sherry bevat echter wel meer alcohol dan mirin (dat minder dan 1% bevat).

combinatietip:

Lekker met eiernoedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.